Een absurd idee …

 In Algemeen

Toen ik ruim anderhalf jaar geleden van mijn ideeën vertelde over het starten van een vakantieplatform met de naam Beleef Beieren, kreeg ik verschillende reacties. Het vaakst hoorde ik van mensen, hoe kom je bij dit idee? En daarna kwam de reactie, waarom kies je voor Beieren? Logische reacties. Voor wie me kennen is het immers een verrassende wending. Iemand die meer dan 26 jaren in het bankwezen heeft vertoefd en zonder werkervaring in de toeristische sector, met zo’n idee! Daarbij is Beieren voor veel mensen geen voor hand liggende reisbestemming.

Onlangs bij een Duitse taaltraining kreeg ik van de docente een aantekenschrift met het opschrift: Wenn eine IDEE nicht zuerst absurd erscheint, taugt sie nichts (Albert Einstein).

De docente dacht daarbij aan mijn vernieuwende platformidee in combinatie met Beieren, een combinatie die ze niet verwacht had van iemand uit Nederland. Een mooi (op)schrift waardoor ik uitgenodigd wordt om (absurde) ideeën en gedachten te blijven opschrijven.

Ja, hoe kwam ik bij het idee? Belangrijk is naast mijn passie voor Beieren, dat ik graag organiseer, mensen vooruit help en graag bezig ben met de Duitse taal. Vanuit mijn vakantie ervaringen weet ik dat Beieren een vakantiebestemming is waar alles aanwezig is voor een heerlijk verblijf. Ik had het gevoel dat de mogelijkheden van Beieren door de Nederlandse toerist onderschat werden en dat veel Nederlanders nauwelijks iets weten over Beieren (later is dit gevoel uit de marktonderzoeksresultaten overigens ook bevestigd). Een ervaring met het boeken van een vakantie in Beieren heeft echter de doorslag gegeven om mijn passie om te zetten in plannen en acties. We hoefden niet op zoek naar een vakantieaccommodatie, maar de aanbieders van vakantieaccommodaties in Beieren gingen op zoek naar ons. Uit die boekingservaring ontstond het platformidee voor Beleef Beieren. Een platform dat mensen helpt aan een optimaal verblijf in Beieren en de Beierse aanbieders van accommodaties helpt aan een betere bezetting.

Een mooie bijkomstigheid en eigenlijk veel meer dan dat, is dat ik met de start van Beleef Beieren een perfecte werkomgeving heb gecreëerd. Een omgeving waarin ik   betekenis- en belevingsvol bezig ben met het leukste product van de wereld: vakanties!

Op het eerste gezicht wellicht een absurd idee. Een idee dat ik met ondersteuning van velen – maar het meeste van mijn vrouw Carmen – met heel veel plezier heb uitgewerkt.

Samen met Carmen maak ik op dit moment alles in orde voor de start, zodat vanaf maandag 14 mei 2018 iedereen via Beleef Beieren dé weg naar een optimale vakantie kan vinden.

Blijf op de hoogte en laat je verrassen door onze nieuwsbrieven: klik hier om je aan te melden.

Deel deze blog: 

Showing 6 comments
 • Angelique
  Beantwoorden

  Hey Peter en Carmen,

  Mooie site! En prachtig dat jullie Beieren promoten. Inderdaad n prachtig gebied.
  Succes ermee!

  Groetjes Angelique

  • Peter van den Boom
   Beantwoorden

   Hoi Angelique, fijn dat de site goed bevalt. Al kunnen we natuurlijk puur met een website nooit de echte sfeer en het mooie van Beieren weergeven. Dat moeten mensen zelf gaan beleven! Bedankt voor de belangstelling! Groetjes, Carmen en Peter

 • Henny van der Kracht
  Beantwoorden

  Zie Kössel Brau in Speiden. Heel Duitsland tref je daar aan de lange tafels. Mooie gesprekken en fantastisch bier en natuurlijk die geweldige Beierse gastvrijheid.

  • Peter van den Boom
   Beantwoorden

   Hoi Henny,
   Bedankt voor je reacties! Mooie tips, ik ga ernaar kijken. Biedt perspectief voor samenwerking met die bedrijven in de mooie Allgau. Groetjes, Peter

 • Henny van der Kracht
  Beantwoorden

  Mooi initiatief. Hotel Christine in het mooie dorpje Speiden is een aanrader. Geweldige keuken en gelehen naast de brouwerij van Maria Hilfe bier. Ook een ervaring op zich om daar een middag door te brengen

 • Willemien Manders
  Beantwoorden

  Goed bezig Peter. En Beieren is inderdaad fantastisch. Ben benieuwd naar de website en wil graag de nieuwsbrieven ontvangen.
  Veel succes.
  Groetjes Willemien

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search